tandenpoetsen-jongen

Biedt u uw kind de juiste opvoeding voor een gezond gebit? Tanden poetsen Het aanleren van de gewoonte zal in de toekomst bijdragen aan de mond- en tandgezondheid van het kind. We hebben een ontmoeting gehad met Selma Kurtoğlu, hoofdgeneesheer van het Bakırköy Hospitadent Dental Hospital, om u, onze gewaardeerde lezers, de meest nauwkeurige informatie te verstrekken; bij kinderen Wij brengen het advies van 4 mondzorgdeskundigen over.

Wat zijn de voordelen van het geven van tandheelkundige zorg aan een kind?

Over het algemeen maken preventieve geneeskundepraktijken die in de kindertijd worden toegepast het proces minder arbeidsintensief, minder duur en minder pijnlijk. Om deze reden, hoewel het in eerste instantie misschien duur lijkt, zal het op de lange termijn de kosten verlagen, vooral in de preventieve geneeskunde voor de tandheelkundige gezondheid van 0-18 jaar. Ouders hebben veel werk te doen op het gebied van mond- en tandverzorging en het aanleren van tandenpoetsgewoonten.

Wanneer moet de eerste tandheelkundige controle bij kinderen plaatsvinden?

Na 6-8 maanden beginnen de eerste melktanden door te breken. Met het doorbreken van de melktanden begint het reinigingsproces. Als er geen abnormale toestand is, moet het eerste tandartsonderzoek eenmaal worden gedaan tot de leeftijd van 2 jaar. Daarna wordt er regelmatig om de 6 maanden gecontroleerd.

Hoe moeten kinderen met tandartsangst worden benaderd?

kinderen De grootste factor bij angst voor de tandarts zijn de praatjes, angsten en slechte herinneringen van ouders en naasten over de tandarts. Met name intimidaties en bedreigingen die de angst voor de tandarts vergroten, zorgen ervoor dat de angsten van de kinderen afnemen. In zo'n geval kan het kind, zelfs als het nog nooit naar de tandarts is geweest, van zijn ouders leren over zijn angst voor de tandarts. Ouders die zeggen dat hun pijn is verlicht en dat ze blij zijn na de behandeling, geven een veel positievere boodschap aan het kind.Tegelijkertijd helpt een goede dialoog met de tandarts tijdens de behandeling het kind te wennen aan de tandarts. Zo leert het kind dat tandartsbezoeken normaal en regelmatig moeten zijn. Een kind dat zo opgroeit, heeft zijn hele leven geen problemen met zijn gebit.

ont-borstelen-moeder-baby

Wanneer moeten kinderen beginnen met tandenpoetsen?

Kinderen moeten vanaf 2-2,5 jaar beginnen met tandenpoetsen.

Hoe maak je een kind de gewoonte aan om tanden te poetsen?

De gemakkelijkste manier om tanden poetsen te leren, is door hem als ouder een voorbeeld te stellen. Het kind dat toekijkt hoe de volwassenen hun tanden poetsen, neemt deze gewoonte gemakkelijker over. Bovendien zullen ouders die vooral 's nachts hun tanden poetsen terwijl ze naar bed gaan, ook het poetsen van het kind controleren en hem ook de beste opvoeding geven die hij met voorbeeldig gedrag kan krijgen. De producten die kinderen kunnen gebruiken zijn leuk, kleurrijk en aantrekkelijk voor kinderen. We moeten gezonde producten gebruiken en vooral de producten die door de tandarts worden aanbevolen.

Delen

Vergelijkbare berichten

Schrijf een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.