Hoe wordt postpartum seksuele onwil behandeld?

postpartum-terughoudendheid

  • Hoe wordt postpartum seksuele onwil behandeld?

Koppels die gepassioneerd waren over hun seksuele leven voordat ze kinderen kregen, postpartum seksuele onwil kan leven. Expert psycholoog Aycan Bulut stelt dat elk huwelijk kan worden beleefd. postpartum seksuele onwil Hij deelt zijn deskundige kennis over om de fundamenten van een gelukkig huwelijk te versterken. postpartum seksuele onwil Het geeft de geheimen van coping.

  • Wat veroorzaakt postpartum seksuele onwil?

geboorte Seksuele onwil kan voorkomen bij veel vrouwen die borstvoeding geven en beginnen met borstvoeding. Dit komt omdat borstvoeding een hoog niveau van prolactinehormoon produceert. Dit hormoon heeft de eigenschap het seksuele verlangen te verminderen. Met andere woorden, prolactine, dat in de postpartumperiode in een hoog tempo wordt uitgescheiden, zet de hormonen oestrogeen en androgeen onder druk, die een belangrijke rol spelen bij seksualiteit. In dit geval zorgt het ervoor dat vrouwen een kil gevoel tegenover seksualiteit ervaren. Vooral nieuwe moeders die een problematische borstvoedingsperiode hebben gehad en problemen hebben met een lage melktoevoer, kunnen ongelukkig en depressief zijn omdat ze denken dat ze niet genoeg zijn voor hun baby's. Omdat ze geloven dat ze hun baby niet kunnen voeden, concentreren deze moeders zich alleen op het voeden van de baby. Om deze reden mogen moeders die postpartum, hormonale veranderingen en psychologische veranderingen ervaren, niet hardnekkig worden benaderd over seksualiteit.

  • Heeft lichaamsverandering invloed op seksualiteit?

zwangerschap Onder de andere redenen die de seksualiteit negatief beïnvloeden, denken vrouwen die het proces van zwangerschap hebben doorgemaakt en net zijn bevallen, dat hun lichaam is veranderd. Omdat het gewicht dat tijdens de zwangerschap is opgedaan en de gedachte dat het lichaam achteruitgaat, de psychologie van vrouwen kan verstoren. Een passend beweegprogramma na 6 weken postpartum en diëten die in het kader van deskundig advies na borstvoeding kunnen worden toegepast, kunnen nieuwe moeders helpen af ​​te vallen.

  • Zijn het alleen vrouwen die seksuele onwil hebben?

In feite hebben beide ouders verlies van seksueel verlangen zichtbaar. Moeders willen echter misschien niet voor iets anders zorgen dan hun baby's. Er kan worden gezegd dat andere redenen de seksuele terughoudendheid van vrouwen na de bevalling kunnen veroorzaken. Omdat moeders die een nieuwe baby hebben het grootste deel van de dag met hun baby doorbrengen en zich afsnijden van alles behalve de behoeften van de baby. Omdat ze al hun beschikbare energie besteden aan hun baby's, kunnen ze zowel fysiek als spiritueel moe worden. Moeders die alleen willen zijn en willen rusten in de tijd die ze nog met hun baby's hebben, willen daarom misschien wegblijven van seks.

  • Hoe lang duurt seksuele onwil na de bevalling?

Allereerst moet bekend zijn dat postpartum seksuele terughoudendheid bij vrouwen als normaal wordt beschouwd. De verlenging van dit onwilsproces kan echter de weg vrijmaken voor enkele ernstige problemen. Studies over dit onderwerp hebben aangetoond dat 21 procent van de vrouwen na de bevalling volledige terughoudendheid ervaart, en 20 procent van hen heeft een afname van hun seksuele verlangen gedurende de eerste 3 maanden.

  • Wanneer eindigt seksuele onwil na de bevalling?

90 procent van de vrouwen die nieuwe moeders worden, ervaart angst over seksualiteit. De vraag "wanneer kan ik weer seks hebben" is een van de vragen die de hoofden van bevallen moeders bezighouden. Het actieve seksuele leven kan worden teruggebracht tot de 6e week na de geboorte. In de eerste periode van het seksuele leven kan de vagina echter droog zijn in vergelijking met het verleden als gevolg van het verminderde oestrogeenhormoon. Om dit probleem op te lossen en de geslachtsgemeenschap gemakkelijker te maken, kan het gebruik van glijmiddel tijdens de geslachtsgemeenschap de voorkeur hebben. Een van de meest voorkomende postpartumproblemen is dat mannen meer geslachtsgemeenschap verwachten dan vrouwen. Maar tijdens deze periode moeten mannen hun vrouw die hormonale veranderingen ervaart met begrip benaderen.

  • Hoe wordt seksuele onwil bij vrouwen behandeld?

De eerste 40 dagen na de geboorte, puerperium genaamd, is een genezingsproces voor moeders. Vrouwen geloven dat geslachtsgemeenschap vaak fysiek pijnlijk zal zijn in deze periode waarin ze fysiek, spiritueel en emotioneel proberen te herstellen. Gedurende deze tijd moeten mannen geduld hebben met hun vrouw en hen steunen.

  • Hoe moet de moeder worden benaderd na de bevalling?

In de periode na de bevalling moeten gezinsouders zowel begripvol als echtgenoten zijn. Negatieve kritiek die nieuwe moeders ongelukkig maakt, mag niet worden geuit. Bovendien moeten gezinsouders tijd besteden aan het nieuw gevormde gezin, zich niet te veel bemoeien met de relatie van de moeder met haar baby en niet te veel drukte in huis creëren. Nieuwe vaders moeten de zorg voor de baby actief ondersteunen. Nieuwe moeders voelen de steun van hun echtgenoot en kunnen zo hun relatie herstellen. Als echter het negatieve gedrag van de moeder, de duur en de ernst van haar gevoelens ondanks al deze ondersteuning toenemen, moet een specialist worden geraadpleegd.

Schrijf een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.