Aanbevelingen voor het dieet van een moeder die borstvoeding geeft

ouders kinderen

Waarop moet een zogende moeder die wil afvallen letten tijdens het diëten, hoe moet ze worden gevoed? Wellnesscoach Arzu Karabulut geeft advies over het voedingspatroon van de moeder die borstvoeding geeft. Met de juiste informatie kun je direct beginnen met lezen en leren en afvallen.

moeders die borstvoeding geven Angst dat de moedermelk zal afnemen tijdens het afvallen. Als echter voedsel wordt geconsumeerd dat gunstig is voor de baby en de moeder, neemt de moedermelk toe, wordt gewichtsverlies gemakkelijker en neemt de vermoeidheid van de moeder af. Tijdens borstvoeding voor postpartum gewichtsverlies In plaats van een strikte dieetlijst toe te passen, is het voordeliger om voedingsmiddelen te leren en te consumeren die helpen om regelmatig af te vallen.

Liever yoghurt, melk, ayran en kefir: Zuivelproducten die eiwitten en calcium bevatten; geeft verzadiging, helpt bij het afvallen en maakt de moeder gezonder. Je kunt de hele dag door zoveel ayran drinken als je wilt; Dit is een effectieve en gezonde methode om honger en zoete crises te verlichten.

Een kom per dag, vooral zelfgemaakt yoghurt Eten zal zeer nuttig zijn. De heilzame mineralen in yoghurt zijn vooral nuttig bij het smelten van buikvet. Het voorkomt constipatie, overmatige eetlust en vermoeidheid. Mijn advies aan moeders die borstvoeding geven, is om bij elk diner een kom yoghurt te eten.

Eet soep- en groentegerechten: In onze eetcultuur hebben we soepen en gerechten die heel gezond zijn en helpen om af te vallen. Linzensoep helpt moeders bijvoorbeeld om gezond af te vallen met het plantaardige eiwit dat het bevat. Je kunt op elk moment van de dag linzensoep drinken tot je vol zit. Daarnaast is het goed voor de maaggezondheid en het afvallen als je voor de hoofdmaaltijd een kom soep drinkt voor de lunch of het avondeten. U kunt verschillende recepten proberen, zoals broccolisoep, boekweitsoep met yoghurt, ezogelinesoep naar uw smaak.

Groenten zoals spinazie, snijbiet, selderij, radijs, broccoli, courgette, biet afvallen zonder honger te lijden Het helpt. Want groentegerechten bevatten weinig calorieën en je kunt ze eten tot je vol zit.

moeder-baby-spel

Bevredig je zoete trek door fruit te eten: Een van de situaties waarin moeders die borstvoeding geven moeite hebben om af te vallen, is dat ze kunnen stoppen met hunkeren naar zoet. Het eten van twee of drie porties fruit per dag, afhankelijk van het seizoen, helpt echter om na verloop van tijd de behoefte aan zoetigheid te verminderen en helpt daarom om af te vallen. Als je in het winterseizoen bent, kun je zowel je stofwisseling verhogen als jezelf beschermen tegen ziektes door elke dag fruit te eten dat vitamine C bevat, zoals sinaasappels, kiwi's en mandarijnen.

Afvallen door mineraalwater te drinken: Het drinken van een fles mineraalwater per dag zorgt ervoor dat je de calcium en soortgelijke heilzame mineralen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft, en dat je ook vocht binnenkrijgt. Om de smaak van mineraalwater te verbeteren, kunt u vers geperst citroen- of sinaasappelsap toevoegen. Het drinken van mineraalwater, vooral een half uur na het ontbijt, is gunstig voor de gezondheid en het afvallen.

Eet eieren en vis: Moeders die borstvoeding geven, hebben eiwitten nodig, eieren en vis zijn een van de meest betrouwbare bronnen van eiwitten. U kunt gekookte eieren eten als ontbijt, gegrilde, gebakken of gestoomde vis voor lunch of diner. Op deze manier zal de moedermelk toenemen en zal het gemakkelijker voor u zijn om af te vallen.

10 voedingsmiddelen die gunstig zijn voor moeders die borstvoeding geven

De volgende voedingsmiddelen zijn erg handig voor moeders die borstvoeding geven, je kunt ze als tussendoortje of hoofdmaaltijd eten en je kunt gezond afvallen.

  1. Avokado
  2. biologisch kippenvlees
  3. kaas
  4. ei
  5. spinazie
  6. Kefir
  7. yoghurt
  8. walnoten
  9. Badem
  10. olijfolie

Drink elke dag twee liter water: Drink elke dag twee liter water om meer moedermelk te krijgen en gewicht te verliezen. Het drinken van water zal zeer nuttig zijn om oedeem uit het lichaam te verwijderen en de stofwisseling te versnellen. U kunt een alarm op uw telefoon instellen om u eraan te herinneren water te drinken.

KLIK OM TE LEZEN: GEGARANDEERDE AFslankrecepten voor zogende moeders

Schrijf een antwoord

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.